Loggbok

2020
Året började med starten på nya tvättstugan (tvättstuga nr2 vi bygger i detta hus... =) Carporten får panel, fönster och plåttak. Under Coronavåren målar vi om vardagsrumsgolvet grått, tapetserar en vägg med en riktigt blommig tapet.


2019
Så blev den bygd tillslut, carporten. Den tog långt tid eftersom grunden murades på ett väldigt ojämnt berg och den blev inte riktigt klar, plåttak och väggar sätter vi nästa år. Det stora inneprojeket i år var det rutiga köksgolvet. På våren bygde vi ett trappräcke uppe i hallen, och i december målade vi om i vardagsrummet.2018
I år har vi gjort mycket ute, gjort klart en massa små saker och grävt nya land och byggt växthus. På våren fixade vi upp skafferiet med vitt tak, tapeter och fasta hyllor. I december hann vi med en makover av Busans rum och trappräcke i trappan.


Skorstenen
Att foga om skorstenen har varit dags sedan vi köpte huset och i år tog vi äntligen tag i det, men stora delar fick muras nu nuras om istället. Resultatet blev väldigt bra men tog längre tid än vi trodde pga det stora extrajobbet + alla getingar och en och annan monsunskur mitt i allt!
Skorstenen ska putsas framöver, tills dess får den vara grå.


Land och växthus
Vi har inhägnat ett område med nya odlingsbäddar för att stänga ute rådjuren. Jordgubblsnadet har flyttat och blivit dubbelt så stort, och det bästa: ett nytt stort växthus!Spalje och staket
Spalje för humle vid uteplatsen och staket framför reningsverket.


Svart tak, broräcke och hängrännor
Vi målade taket svart och satte upp räcke på bron och monterade hängrännor på bron, taket över och på södersidan.


2017
Det här året har vi tagit det ganska lugnt. Det stora projektet i år är sista sidan på fasaden, men vi har vår Pelle-snickare där så en del saker har vi hunnit med under våren. Mest är det slutmålning av det vi började med under hösten och vintern i kök och hall. Fönstren i badrummen, både uppe och nere har fått salning och foder, och badrummet nere har fått en fondvägg med tapet.


Hallen uppe
Väggarna uppe fick tillslut ett lager vit färg eftersom tapeten tar sin lilla tid här. Även golvet fick ett nytt lager då det bara blev målat ett varv i höstas.


Badrum
Både uppe och nere har vi fått lister runt fönster och dörrar nu! Tapeten på fondväggen i badrummet nere har diskuterats några gånger under våren, men blev så klart beställd i sista minuten och uppklistrad natten innan vår snickare kom och monterade listerna...

Köket
Målar klart väggarna och fönsterbrädor som inte blivit målade tidigare (det är inte helt lätt att måla med katter...) Den efterlängtade köksön blir till av Ikeaskåp och en bordsskiva vi ramlar på gratis. Lilla hallen målas klar efter alla nya lister vi satte upp i julas.


Sista sidan fasad!
Vi började riva gamla fasaden tidigt i våras, och den gammelgamla fasaden bakom den. Vi målade alla fasadbrädor och knutbrädor mellan fjällresor och påsklov, sen hann vi inte mer riktigt och vips har vår Pelle-Snickare satt upp allt så fint, även nya dörren till tvättstugan! Nu väntar vi bara på att de nya fönstren ska bli klara!


2016
Bygger en trappa i hallen, lägger nytt golv i vardagsrummet och tapetserar om. Sätter upp tak och lister i badrummet uppe. Målar en bilbana på golvet i lekrummet och tapetserar nya garderoben i sovrummet.

Köket
I mellandagarna börjar vi måla om köket, har tröttnat på det grå och målar nu alla väggar, lister och foder i ljusgrått med en fondvägg vid vedspisen i mörkgrå. Även lister och dörrar i lilla hallen målas klart.


Badrum uppe
Gör färdigt tak och lister i badrummet uppe.Sovrummet och lekrummet
Sätter upp en vägg i sovrummet så att det blir en korridor till Rubens rum från lekrummet. Tapeter med björkar på Rubens sida och mörkgrå färg i sovrummet + tapeter i nya garderoben, konsoler och hyllplan. Fönster foder och fönsterbräda.
I lekrummet får det tråkiga lagade golvet (efter ett trapphål) en bilväg. Riktigt populär!Bro och trädgård
Vi monterar plåttak på bron och målar undersidan vit. Behandlar bron med roslagsmahogny och klurar för fullt på hur räcket ska se ut. I gamla äppelträdet byggs det en hemlig koja. Stora omöjliga gräsmattan på framsidan blir en fin grusgång!
Vardagsrummet
När trappan försvunnit från vardagsrummet lägger vi vindväv på golvet, ett tunt lager isolering och ett nytt trägolv (Byggmax billigaste furugolv). Målar om fondväggen som var beige bakom trappan och tapetserar om hela väggen där trappan stod. Hålet i taket sätter vi igen med takgips och målar grått (eftersom det stod en gråfärgsburk på vitfärgshyllan fick det blir grått...)Hallen
Vi bygger en ny trappa i hallen. Vi utgår från den gamla fina slitna som satt här när vi köpte huset, som vi blev tvungen att riva när vi isolerade trapphuset. Hela bygget är som ett stort 3D-pussel. Trappan har vi ritat i autocad. Pelle-snickare hyvlade trappnosar med ett stål som vi beställt efter egen ritning, och sedan var det bara att börja mäta noga noga och montera bit för bit med hjälp av stöttor och tvingar.)
2015
Lägger golvvärme och trägolv i hallen, tapetserar och målar väggar, sätter in fönster i trapphuset. Sätter lister i köket. Bygger bro med tak.
Gör ett badrum uppe på gamla vinden. Målar om i sovrummet.


2014
Målar om i barnens rum. Byter fasad på norra och västra sidan på huset, isolerar och bygger nya väggar i trapphuset.


2013
Köket är tillräckligt klart för att börja användas. Gamla köket blir sovrum. Byter fasad på södersidan.2012
Vi bygger skåp och garderober i tvättstugan. Bygger in trappan i vardagsrummet. Köket blir nästan färdigt!
2011
Börjar med renoveringen på nedervåningen. Målar väggar och golv i vardagsrummet och bygger en trappa till övervåningen.
2010
Bygger pannrum i uthuset, murar skorsten, installerar panna och drar värmekulvert. Börjar med badrummet nere.2009
Börjar bygga pannrum och mura skorsten
2008
Börjar bygga pannrum och mura skorsten, Gräver med minigrävare inne i kök o matrum för att byta gamla rör och gjuta en kulvert för vatten värme och avopp. Gräver och borrar en djup grop för att få ner ett reningvsverk.

Reningsverket:


Kulvert under huset:

Grävare på väg in till köket


Kulvert under matrummet


Kulvert under matrummet

Stora stenar i vägen under badrummet/tvättstugan

Kulvert under köket

Kulvert under köket
Byter trasig bjälke

Gamla bjälken går in i murstocken och måste sågas av

Ny bjälke monterad med domkraft]

Bjälkar och sedan trossbotten i köket

Köksgolvet isolerat


2007
Gör huset möjligt att bo i: Installerar vatten, varmvattenberedare, tvättmaskin mm. Slipar golvet i Ebbas rum. Förbereder köket nere för att gräva rör nästa sommar.

2006
Vi köper huset i augusti 2006!

Start

Huset:
Bilder
Renovering

Login:

(maila för lösenord)
Maria&Jon 2006-2016